Vocking gaat al vele generaties terug. We vertellen je er graag over!

Vocking, sinds 1891!

Vocking is een traditioneel familiebedrijf dat al vier generaties teruggaat. Het bedrijf is in 1891 opgericht door H.N.A. Vocking, onder de naam “Varkensslachterij H.N.A. Vocking”. De ambachtelijke slagerij was gevestigd midden in de oude Utrechtse binnenstad op de Steenweg 29. Vocking leverworst was de specialiteit van H.N.A. Vocking. Dit authentieke recept is nooit veranderd en is inmiddels dus ruim 125 jaar oud.

Vanaf 1891 was slagerij Vocking actief in de Utrechtse binnenstad. Binnen de Utrechtse grachten waren er ook meerdere slagerijen actief. Elke slagerij had hun eigen specialiteit. De specialiteit van slagerij Vocking was de typische Utrechtse (bak-)leverworst ofwel de Vocking leverworst genoemd. Dit uiteraard naast het reguliere slagersassortiment. De naam Vocking stond zeker goed te boek en bleef deze status ook behouden dit ondanks alle roerige tijdens zoals de 1e en 2e wereldoorlog. Het familiebedrijf bleef gewoon voortbestaan. In de jaren 70 en 80 werd via actieve vertegenwoordiging de stap naar de supermarkten gezet. Vocking worst werd wereldberoemd in de stad Utrecht en omgeving. Door opkomst van alles-onder-1 dak concept verdwenen de ambachten langzaam maar zeker uit de binnensteden. In 1989 sloot slagerij Vocking haar deuren in Utrecht maar ging achter de coulissen met de worstmakerij verder tot 1995. In 1995 verhuisde het bedrijf Vocking naar een groter pand in Nieuwegein.

Onder leiding van Paul Vocking (inmiddels de 4e generatie Vocking), produceert Vocking nog steeds op authentieke wijze onder meer haar Vocking leverworst. Andere bekende producten van Vocking zijn de “Vocking” beefburgers, gehaktballen en diverse andere worstsoorten zoals boerenleverworst, ossenworst en ambachtelijke slagersleverworst.

De slogan van het bedrijf luidt: ‘Vocking leverworst, sinds 1891 wereldberoemd binnen de Utrechtse provinciegrenzen en EXCLUSIEF landelijk verkrijgbaar!’